ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

process-fnl

Διαδικασία

Το PRAKSIS Business Coaching Center ακολουθεί μία βραβευμένη μεθοδολογία, η οποία ξεχωρίζει αφενός γιατί είναι ολιστική και προσφέρει στους επιχειρηματίες όλα τα εφόδια και τις γνώσεις που χρειάζονται για να προχωρήσουν, αφετέρου γιατί είναι εξατομικευμένη και ανταποκρίνεται ξεχωριστά στις ανάγκες και τους στόχους κάθε νέου επιχειρηματία.
Το πρόγραμμα λειτουργεί στη λογική των κύκλων. Κάθε κύκλος διαρκεί 4 μήνες και περιλαμβάνει 30 επιχειρηματικά project. Χρησιμοποιούμε τρία εργαλεία που προσφέρονται παράλληλα στους νέους επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια του κύκλου.

coaching-fnl

Business Coaching

Στο coaching η εργασία δεν αφορά τόσο στο επιχειρηματικό project όσο στον ίδιο τον επιχειρηματία. Οι διαπιστευμένοι coaches που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, βοηθούν το νέο επιχειρηματία να βρει ένα εναλλακτικό τρόπο διαχείρισης των προκλήσεων, να εργαστεί σε θέματα στοχοθέτησης, να ανακαλύψει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του αλλά και να αναπτύξει κοινωνικές / προσωπικές δεξιότητες (soft skills) που απαιτούνται για την επιτυχία στην επιχειρηματική σκηνή. Σε περιπτώσεις ομαδικών project, η επίδραση του coaching είναι εξαιρετικά χρήσιμη, σε θέματα κατανομής ρόλων και δυναμικής στην ομάδα. Ο νέος επιχειρηματίας πραγματοποιεί 5 – 7 εξατομικευμένες συναντήσεις με τον coach.

counseling-fnl

Επιχειρηματική Συμβουλευτική

Αναγνωρισμένοι και διακεκριμένοι επιχειρηματικοί σύμβουλοι πραγματοποιούν εβδομαδιαίες συναντήσεις με τους νέους επιχειρηματίες. Η εργασία που γίνεται είναι εξατομικευμένη και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του εκάστοτε επιχειρηματικού project. Αφού διαπιστωθεί σε ποια φάση ωρίμανσης βρίσκεται η επιχειρηματική ιδέα, οι δύο πλευρές – σύμβουλος και νέος επιχειρηματίας – συναποφασίζουν το στόχο εργασίας κατά τη διάρκεια του κύκλου. Ο νέος επιχειρηματίας πραγματοποιεί 5 – 7 εξατομικευμένες συναντήσεις με τον επιχειρηματικό του σύμβουλο, του οποίου ο ρόλος είναι καθοδηγητικός.

bsns-skills

Σεμινάρια σε Επιχειρηματικές Δεξιότητες

Η κατάκτηση γνώσης και η ανάπτυξη δεξιοτήτων είναι θεμελιώδης για την επιτυχία του επίδοξου επιχειρηματία. Έτσι, στο πλαίσιο κάθε κύκλου, υλοποιούνται τουλάχιστον 6 αυτοτελή ομαδικά σεμινάρια με στόχο την κατάρτιση των νέων επιχειρηματικών σε τομείς που κρίνονται σημαντικοί για την επιβίωση μιας μικρής επιχείρησης. Εισηγητές των σεμιναρίων είναι αναγνωρισμένοι παράγοντες της αγοράς από διακεκριμένους φορείς (όπως Deloitte, Citi Ελλάδος, Oriflame, HAEC, ΚΕΜΕΛ και άλλοι) τους οποίους ευχαριστούμε θερμά που προσφέρουν αφιλοκερδώς και γενναιόδωρα γνώση.