DEEP TRACING – Βασιλεία Δερελή

Ποιο είναι το αντικείμενο της επιχείρησής σας;

To αντικείμενο της επιχείρησής μου είναι η δημιουργία, διάδοση και εξάσκηση της μεθόδου deep tracing. To deep tracing συνδυάζει πρακτικές ενσυνειδητότητας και δημιουργική έκφραση. Ο πυρήνας της μεθόδου έχει ως βάση ένα ειδικά διαμορφωμένο χαρτί το οποίο έχει ένα πρωτότυπο σχέδιο σε βαθυτυπία, και μαζί και με τη χρήση ενός αρώματος αλλά και μουσικής, δημιουργεί μια εμπειρία που ενεργοποιεί σχεδόν όλες τις αισθήσεις. Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους από 6 ετών και άνω και μπορεί να φανεί ιδιαίτερα ευεργετική για άτομα που αντιμετωπίζουν ζητήματα προσοχής, (ΔΕΠΥ, Αυτισμός), ζητήματα τελειόμανίας αλλά και ζητήματα διαχείρισης του άγχους της καθημερινότητας. 

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με αυτό το project;

H ιδέα για τη μέθοδο αυτή γεννήθηκε από μια δική μου ανάγκη, ούσα φοιτήτρια στη Νομική ακόμη, όταν παρατήρησα ότι με βοηθούσε πολύ στην αποσυμφόρηση του νου, στη συγκέντρωση για το διάβασμα αλλά και στην ψυχική μου ισορροπία το να ζωγραφίζω. Αργότερα, όταν σπούδαζα στην Καλών Τεχνών, και μέχρι σήμερα, είχα εντάξει πλέον για τα καλά στη ζωή μου την ενασχόληση με κάτι απτό και δημιουργικό. Όταν το 2019 με τίμησε το ΙΣΝ με την υποτροφία Artworks, τότε δημιούργησα αυτό που είναι σήμερα το deep tracing. 

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα; Τι σας ξεχωρίζει; 

Το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα είναι ότι είναι μοναδικό, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχό του αυτή τη στιγμή κάπου στον κόσμο. Αυτό που το ξεχωρίζει, επίσης, είναι ότι μπορεί να γίνει τόσο καθοδηγούμενο, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης συνεδρίας, όσο και σαν πρακτική αυτοφροντίδας, στο σπίτι. Επίσης, πρόκειται για μια αναλογική μορφή χαλάρωσης και ενσυνειδητότητας, η οποία κατά την εξάσκησή της δεν απαιτεί τη χρήση οποιασδήποτε πηγής ενέργειας. Προκειται για μια μέθοδο που συνεισφέρει στην “ψηφιακή αποτοξίνωση”. 

Που μπορεί κάποιος να σας βρει; 

Προς το παρόν, μπορεί να μας βρεί στο www.deeptracing.gr και στο @deeptracing (facebook – instagram). 

Ήταν δύσκολο το εγχείρημα; Ποια ήταν τα βασικότερα εμπόδια που αντιμετωπίσατε; 

Το deep tracing είναι ένα εν εξελίξει εγχείρημα, με πολλές προκλήσεις και δυσκολίες. Η επινόηση και η στοιχειοθέτηση μιας νέας μεθόδου περιλαμβάνει πολλή έρευνα, πολλούς πειραματισμούς, δοκιμές και λάθη αλλά και πολλή εκπαίδευση. Η κυριότερη δυσκολία είναι το να μπορέσω να εκπαιδεύσω τον κόσμο στο τί είναι το deep tracing αλλά και γιατί είναι ωφέλιμο. 

Πώς σας επηρέασε ο κορωνοϊός; Σας άλλαξε με κάποιο τρόπο την στρατηγική σας; 

Ο κορονοϊός με επηρέασε αφενός θετικά, γιατί ανέδειξε με εναργέστερο τρόπο την ανάγκη που έχουμε όλοι για περισσότερη ψυχική υγεία και ενσυνειδητότητα. Αφετέρου, λόγω του πλήγματος που επέφερε στην αγορά και την συνεπακόλουθης οικονομικής κρίσης, έκανε πολλούς από τους πιθανούς συνεργάτες μου να είναι πιο διστακτικοί στη σύναψη νέων συνεργασιών, πιο φοβικοί για το μέλλον και τους στέρησε από το όραμα, που είναι απαραίτητο για να δοθεί πνοή σε τέτοιου τύπου εγχειρήματα. Η στρατηγική μου άλλαξε λίγο ως προς το ότι έστρεψα το βλέμμα μου λίγο περισσότερο προς την online παροχή του προϊόντος και της υπηρεσίας. 

Σε τι φάση βρίσκεται τώρα η επιχείρησή σας; 

Η επιχείρησή μου βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, έχω συνάψει κάποιες πρώτες συνεργασίες και καταπιάνομαι με το να δημιουργήσω awareness για το deep tracing και να καταλάβω καλύτερα το κοινό μου, ώστε να μπορώ να το βοηθήσω όσο πιο αποτελεσματικά μπορώ. 

Πώς φαντάζεστε την επιχείρησή σας σε 5 χρόνια από τώρα; 

Σε πέντε χρόνια από τώρα, δεδομένου ότι θα έχουν τελειώσει οι πόλεμοι και θα έχουμε βγει από την παρούσα οικονομική κρίση, φαντάζομαι το deep tracing να έχει διαθοθεί τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε κάποιες χώρες το εξωτερικό, να εξασκείται σε χώρους ψυχικής υγείας ανά τον κόσμο αλλά και στο σπίτι και να βοηθά πολλούς ανθρώπους να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους, ξεκλειδώνοντας τη δημιουργικότητά τους. 

Πώς σας βοήθησε το PRAKSIS BCC; *

Το Praksis BCC με έχει βοηθήσει με πολλούς τρόπους, με κύριο και βασικότερο ότι με έχει κάνει να πιστεύω περισσότερο στους ανθρώπους. Στελεχωμένο από ανθρώπους που όχι μόνο ξέρουν πολύ καλά το αντικείμενό τους, αλλά που θέλουν γνήσια και από καρδιάς να βοηθήσουν εμάς τους νέους επιχειρηματίες, το Praksis μου έδειξε ότι μπορεί κανείς να επιφέρει την αλλαγή που θέλει στον κόσμο, χωρίς να έχει ως μοναδικό του κίνητρο το οικονομικό κέρδος. Κι αυτό ως mindset είναι πολύ πιο πολύτιμο από τις τεχνικές γνώσεις και λεπτομέρειες, που και αυτές απλόχερα μου έχουν προσφέρει οι mentors και coaches του Praksis. Aκόμη, η δυνατότητα να δουλεύουμε ένας προς έναν, έχοντας την αμέριστη προσοχή του συμβούλου – coach για ένα τρίμηνο ή και εξάμηνο, είναι εξαιρετικά σημαντική και πολύ σπάνια παρέχεται κάτι τέτοιο δωρεάν. Είμαι απεριόριστα ευγνώμων στο Praksis γιατί αντιμετώπισε εμένα και την επιχείρησή μου όχι μόνο με ανοιχτό μυαλό αλλά και με ανοιχτή καρδιά. Ευχαριστώ! 

Μοιρασου το αρθρο