ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

kidner-paul

Kidner Paul

General Manager, TIMA Κοινωφελές Ίδρυμα

Kidner Paul

Ο Paul Kidner έχει πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς της τεχνολογίας, των online ΜΜΕ, καθώς και στον κοινωνικό χώρο. Ήταν υπεύθυνος του προγράμματος PRAKSIS Business Coaching Center που κέρδισε το βραβείο «Νεανικής Επιχειρηματικότητας» στα Education Business Awards 2016. O Paul Kidner ίδρυσε και ανέπτυξε την crowdfunding πλατφόρμα OneUp που καλύπτει την ανάγκη νεοφυών επιχειρήσεων για εύρεση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης. Είναι, επίσης, πιστοποιημένος coach και σύμβουλος Οργανωτικής Ανάπτυξης, με ειδίκευση στο coaching στελεχών, στην οργανωτική και προσωπική ανάπτυξη, την καινοτομία και την κοινωνική επιδραστικότητα. Κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή στο The People’s Trust.

antonopoulou-marisa

Αντωνοπούλου Μαρίσα

Business Development Manager, AFI

Αντωνοπούλου Μαρίσα

Γεννημένη στη Νότια Αφρική, σπούδασε Φιλοσοφία και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Bristol στην Αγγλία. Μετά από 6 χρόνια εργασίας ως ορκωτός στην PwC, παραιτήθηκε για να βοηθήσει στη δημιουργία και προώθηση της Action Finance Initiative και να προάγει το microfinance στην Ελλάδα. Έκτοτε δουλεύει για την AFI και βοηθά νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις να βρουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, καθώς και με τις ανάγκες εκπαίδευσης και υποστήριξης.

apostolakis-ioannis

Αποστολάκος Ιωάννης

Ειδικός Σύμβουλος, Deloitte Greece

Αποστολάκος Ιωάννης

Ο Ιωάννης Αποστολάκος είναι Ειδικός Σύμβουλος στο Financial Advisory Services (FAS) της Deloitte τα τελευταία 3 χρόνια. Έχει 25ετή εμπειρία σε διάφορες διευθυντικές θέσεις στο χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στους τομείς πιστοδοτήσεων και επενδυτικής τραπεζικής και σε διάφορες εισηγμένες και μη σε Χρηματιστήρια εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα συμμετέχει σε Διοικητικά Συμβούλια δυο εισηγμένων στο Χ.Α. εταιρειών. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Μέλος Δ.Σ. σε εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Ελλάδα αλλά και εμπορικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έλαβε το Πτυχίο του από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από τον τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στο Finance. Eίναι κάτοχος ΜΒΑ από το Cardiff Business School του University of Wales.

avgerinoy-anastasia

Αυγερινού Αναστασία

Μέλος Δ.Σ. ΚΕΜΕΛ, Π. Γενική Διευθύντρια Ε.Τ.Ε.Α.Ν. Α.Ε.

Αυγερινού Αναστασία

Η Αναστασία Αυγερινού έχει σπουδάσει Νομικά και έχει εξειδικευθεί στην Τραπεζική (Banking) με μεταπτυχιακό τίτλο στο Ε. Α. Πατρών. Απασχολήθηκε επαγγελματικά από το 1981, ανελλιπώς, μέχρι και το 2015 στο χρηματοπιστωτικό χώρο, κυρίως σε πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα. Ειδικότερα, απασχολήθηκε στον Όμιλο Πειραιώς, στην Barclays Bank, στην ΩΜΕΓΑ Τράπεζα, στον Όμιλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στην ATTICA BANK, στο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, με αντικείμενα: χρηματοδοτικά προϊόντα, auditing, compliance, risk management, credit, από θέσεις ευθύνης. Η δεκαετής θητεία της στο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ ΑΕ, πρώην ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ) της προσέδωσε εμπειρία στη διαχείριση κοινοτικών πόρων. Εκ της θέσεώς της ως Γενική Διευθύντρια της ΕΤΕΑΝ ΑΕ διετέλεσε Project Manager των Χρηματοδοτικών Εργαλείων (Financial Engineering Instruments) Ταμείο Εξοικονομώ κατ’ οίκον, Ταμείο Επιχειρηματικότητας, Ταμείο ΕΝΑΛΙΟ και Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας. Από το 2015 απασχολείται εθελοντικά στη συμβουλευτική επιχειρήσεων και από το 2016 είναι μέλος στο Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ).

georgiadis-giannis

Γεωργιάδης Γιάννης

Marketing Manager, YOLENIS.COM

Γεωργιάδης Γιάννης

Ο Γιάννης Γεωργιάδης είναι ο Marketing Manager της Yoleni’s. Έχει σπουδάσει Marketing & Διαφήμιση και έχει εμπειρία στο χώρο του digital marketing και επικοινωνίας. Έχει διατελέσει κριτής σε κριτικές επιτροπές για το digital, ηλεκτρονικό εμπόριο και στα Ermis Awards. Ανήκει στα ιδρυτικά στελέχη της Yoleni’s και από το καλοκαίρι του 2016 είναι στο ΔΣ του ελληνικού συνδέσμου ηλεκτρονικού εμπορίου Gr.e.c.a.

darlasi-agathi

Δαρλάση Αγάθη

Σύμβουλος storytelling, σεναριογράφος, σκηνοθέτης
Δαρλάση Αγάθη

Η Αγάθη Δαρλάση είναι Σύμβουλος Σεναρίου & Storytelling,

Σκηνοθέτης και Σεναριογράφος

www.thesgene.com

www.ownyourstoryteam.com

Από το 2012-2016 συνεργάστηκε με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της

Πάτμου ως Υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, του Διαγωνισμού Σεναρίου του

Φεστιβάλ και του εργαστηρίου παραγωγής ντοκυμαντέρ «Filmmaking Updated” μέσω

του οποίου δημιουργήθηκε η ταινία "Life in the Borderlands".

Ως σύμβουλος σεναρίου έχει συνεργαστεί με την σχολή κινηματογράφου

Westerdals στο Όσλο, την Cosmote TV και εταιρίες παραγωγής και έχει συμβάλει στην

παραγωγή ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ με πιο πρόσφατη την ταινία «1968»

του Τάσου Μπουλμέτη.

Σεμινάρια, masterclasses και ομιλίες της για Storytelling και Pitching έχουν

παρουσιαστεί σε Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου και σε διάφορες διοργανώσεις στην

Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το 2017 μίλησε στο TEDxKomotini για την δύναμη της αφήγηση με τίτλο «Καιρός

για Ήρωες».

Το 2014 δημιούργησε τη διαδικτυακή πλατφόρμα “The Storytelling Gene” ένα

χώρο έρευνας, ανάπτυξης και εφαρμογής των διαφορετικών τεχνικών

αφήγησης/storytelling, από όπου προσφέρει τις υπηρεσίες της και αναπτύσσει

εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία έχουν παρουσιασθεί σε διάφορους οργανισμούς και

φεστιβάλ.

(Goethe Institut, Onassis Foundation, Panteio University, International Film Festival of

Olympia, International Film Festival of Patmos, Film Festival of Drama, Ote Museum)

To 2018 ξεκίνησε ως συν-ιδρύτρια την ”Own Your Story Team”, ένα Storytelling

Agency, όπου συνεργάζεται πάνω στο αφήγημα ηγετικών ομάδων και ως Speaker’s Coach

στο TEDXAthens.

iliopoulos-christos

Ηλιόπουλος Χρήστος

Inhouse Legal Counsel, Citi Ελλάδος

Ηλιόπουλος Χρήστος

Ο Χρήστος Ηλιόπουλος είναι δικηγόρος Αθηνών από τα 1998 και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο εμπορικό και ναυτικό δίκαιο. Απασχολείται ως νομικός σύμβουλος της Citibank από το 2005. Την περίοδο 2000-2005 διετέλεσε νομικός σύμβουλος της ABN AMRO Bank.

kardizis-giannis

Καρδίζης Γιάννης

Head of Controlling & Reporting, Deloitte Greece

Καρδίζης Γιάννης

Ο Γιάννης Καρδίζης είναι Head of Controlling and Reporting στην Deloitte Ελλάδος και ξεκίνησε στην εταιρεία τον Ιούλιο του 2011. Εκπροσωπεί την Deloitte σε όλα τα διεθνή συνέδρια που αφορούν Financial Reporting, Budgeting και Business Plan. Τa τελευταία δέκα χρόνια διδάσκει το σεμινάριο “The Financial Reporting Cycle“ αρχικά στο PwC Academy (μέχρι το 2011) και τώρα στο Deloitte Academy. Πριν την Deloitte, ήταν Manager στην PWC στην Οικονομική Διεύθυνση. Έχει επίσης δουλέψει σαν Εσωτερικός Ελεγκτής σε μεγάλη Ναυτιλιακή εταιρεία στο Λονδίνο. Έχει Πτυχίο από το Οικονομικό της Νομικής και MBA από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ.

liveriatos-antonis

Λιβιεράτος Αντώνης

Επίκουρος Καθηγητής ΕΚΠΑ, τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Λιβιεράτος Αντώνης

Ο Δρ Αντώνης Λιβιεράτος είναι CEO και συνιδρυτής της SaintStartup (www.saintstartup.com) . Έχει μεγάλη εμπειρία ως σύμβουλος σε θέματα στρατηγικής των επιχειρήσεων, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Είναι σύμβουλος στην Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων Αθηνών του ΕΒΕΑ και Διδάσκει ‘Στρατηγική των Επιχειρήσεων’ στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Απέκτησε το διδακτορικό του στην καινοτομία και τη στρατηγική των επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Universite Paris Sud 11, το μεταπτυχιακό του (DESS) στη ‘Διοίκηση Καινοτομίας και Τεχνολογίας’ από το Πανεπιστήμιο Universite Paris Dauphine 9 ενώ έλαβε το Πτυχίο του στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

magoulas-stelios

Μαγουλάς Στέλιος

Πιστοποιημένος Σύμβουλος Διαπραγματεύσεων ΕΒΕΑ
 
Μαγουλάς Στέλιος

Οικονομολόγος, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, κάτοχος επαγγελματικής αδείας Λογιστή – Φοροτεχνικού Α’ τάξης. Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επιμορφωθείς στη Διαμεσολάβηση στο Straus Institute for Dispute Resolution του Pepperdine University School of Law στην California των Η.Π.Α. και στις Στρατηγικές Διαπραγματεύσεις & Διαχείριση Συγκρούσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (π. ΑΣΟΕΕ).Πτυχιούχος της σχολής Μαθηματικών, Στατιστικής και Επιστήμης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Greenwich του Ηνωμένου Βασιλείου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης των Η.Π.Α. Eπαγγελματίας του στρατηγικού χρηματοικονομικού και διοικητικού τομέα με πολυετή θητεία σε θέσεις αυξημένης ευθύνης και πολυπλοκότητας σε μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις.

malouxou-amanta

Μαλούχου Αμάντα

Talent Coach, Career Advisor and Speaker, UT&P LTD

Μαλούχου Αμάντα

Επαγγελματίας με μακρόχρονη καριέρα στους τομείς της Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων, της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Συμβουλευτικής και της Ανάπτυξης Στελεχών. Στα αντικείμενα εξειδίκευσης της συγκαταλέγονται: η Ανάδειξη Ταλέντου, η Ανάπτυξη Ηγετικών Δεξιοτήτων, η Διαχείριση της Αλλαγής, η Επαγγελματική Καθοδήγηση και διευκόλυνση σε θέματα εταιρικής στρατηγικής και κουλτούρας. Στις συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσφέρει σε εφήβους, φοιτητές και επαγγελματίες, συνδυάζει τα 23 χρόνια εμπειρίας της ως ανώτατο διοικητικό στέλεχος πολυεθνικών οργανισμών, τις γνώσεις της σχετικά με την αγορά εργασίας, την συμβουλευτική της ικανότητα και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο.
Εργασιακή Ιστορία
Εργάστηκε από το 1990 και συνολικά έως το 1996 σαν στέλεχος στο τμήμα προσωπικού της Shell Co και της Mercedes Benz. Διετέλεσε Γενική Διευθύντρια Δικτύου Καταστημάτων και Εναλλακτικών Δικτύων Πωλήσεων στην Citibank, Greece από το 1996 έως το 2014. Έκτοτε εργάζεται σαν Executive Coach και Σύμβουλος στην UT&P Ltd. όπου διευκολύνει την ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων σε διοικητικά στελέχη και στηρίζει Πανεπιστημιακά ιδρύματα, σχολεία και επαγγελματίες μέσω διδασκαλίας και επαγγελματικής συμβουλευτικής.
Σπουδές και Πιστοποιήσεις
MSC in Industrial Relations & Personnel Management, London School of Economics & Political Sciences, BA in Business Administration, University of Lavern. Μεταξύ άλλων επαγγελμακών πιστοποιήσεων κάτοχος: GCDF, Global Career Counseling Federation Certification on Career Counseling , Agility Profile Coaching Certification, Neuro Linguistic Programming Practitioner (NLP), Structured Interviewing Certification , HR Tools Facilitator

manina-menidiati

Μενιδιάτη Μανίνα

Public Affairs Officer, Citi Ελλάδος, Μέλος ΣΕΝ/ JA Greece

Μενιδιάτη Μανίνα

Η Μανίνα Μενιδιάτη είναι Senior Vice President, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Επικοινωνίας, μέλος της Διοικητικής Ομάδας της Citi Ελλάδος. Με βασικές αρμοδιότητες να περιλαμβάνουν την εταιρική επικοινωνία, την εσωτερική επικοινωνία, την εταιρική κοινωνική ευθύνη και τις σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης, ο πρωταρχικός ρόλος της είναι να υποστηρίζει τη Citi στην επίτευξη της αποστολής της για προώθηση της ανάπτυξης και της προόδου. Έμπειρη επαγγελματίας, με εκτεταμένη εμπειρία σε όλους τους τομείς της επικοινωνίας την οποία απέκτησε κατά τη διάρκεια της θητείας της σε διαφημιστικές εταιρείες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μη κυβερνητικές οργανώσεις, καθώς και μέσω συνεχών εκπαιδεύσεων. Μέλος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

metsos-thanos

Μέτσος Θάνος

Country Finance Officer, Citi Ελλάδος

Μέτσος Θάνος

Ο Θάνος Μέτσος είναι ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της Citi Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια της 15ετους του εμπειρίας στον Τραπεζικό Τομέα έχει διατελέσει στέλεχος της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού και της Οικονομικής Διεύθυνσης. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

bekiraki-euaggelia

Μπεκιράκη Ευαγγελία

Public Relations & Sponsoring Specialist Marketing Dept., Praktiker Hellas S.A.

Μπεκιράκη Ευαγγελία

Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο Bachelor από το Τμήμα Διοίκησης Επιστήμης & Τεχνολογίας (Κατεύθυνση Στρατηγική & Ανθρώπινοι Πόροι) και Master από το Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας (Πρόγραμμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες). Τα τελευταία χρόνια αποτελεί μέλος της ομάδας της Praktiker Hellas, με χαρά και υπερηφάνεια, λαμβάνοντας διαδοχικές θέσεις στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, την Οικονομική Διεύθυνση, ενώ σήμερα εργάζεται στη Διεύθυνση Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας ως Συντονίστρια Δημ. Σχέσεων & Digital Επικοινωνίας. Δηλώνει λάτρης των ουσιαστικών δημοσίων σχέσεων και ενθουσιασμένη που συμμετέχει στην ομάδα του PRAKSIS BCC.

papaggelopoulou-vera

Παπαγγελοπούλου Βέρα

Συνιδρύτρια Jamjar

Παπαγγελοπούλου Βέρα

Η Βέρα Παπαγγελοπούλου αποφοίτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών ολοκληρώνοντας τις προπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Λίγα χρόνια αργότερα ολοκλήρωσε με επιτυχία Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Αθηνών. Εργάστηκε ως επαγγελματίας της Eταιρικής Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλο Ελληνικό Όμιλο Εταιρειών στο χώρο των Μεταφορών για πάνω από 10 χρόνια, μέχρι να μπει στη ζωή της το jamjar και ο κόσμος του e-commerce.

protopapa-sofia

Πρωτόπαπα Σοφία

Director Career Development Office, Hellenic American University/Hellenic American College
 
Πρωτόπαπα Σοφία

Η Δρ. Πρωτόπαπα έχει κάνει σπουδές στην Ιστορία και την Βιομηχανική/Οργανωσιακή Ψυχολογία. Είναι κάτοχος Διδακτορικού τίτλου στις Κοινωνικές Επιστήμες.

Έρευνα
Η έρευνά της εστιάζει στην ευδαιμονία, τις αρετές, την ηγεσία και τα ταλέντα και δυνατά σημεία. Έχει σχεδιάσει το μοντέλο προσωπικής ανάπτυξης «ΑΡΕΤΗ- Η άλλη όψη της αριστείας» το οποίο έχει ως στόχο την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη για εφήβους και ενήλικες.

Εργασιακή εμπειρία
Είναι Διευθύντρια του Γραφείου Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας του Hellenic American College και εισηγήτρια σε εταιρείες και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.
Για χρόνια εργάστηκε ως Ακαδημαϊκή Διευθύντρια και καθηγήτρια σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Συμμετέχει ως ερευνήτρια και εκπαιδεύτρια σε συγχρηματοδοτούμενα έργα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα την ηγεσία, το μέντορινγκ δυνατών σημείων, τις δεξιότητες απασχολησιμότητας και την ευημερία.
Συμμετέχει εθελοντικά σε εργαστήρια για ανέργους και ευπαθείς ομάδες με θέμα την επαγγελματική σταδιοδρομία και την ενδυνάμωση ικανοτήτων.
Βιβλία
Eudaimonia as a way of life: A conversation with Aristotle inspired by the Nicomachean Ethics, 2016.
Συναισθηματική Ευημερία – Συναισθηματική Χρεωκοπία – Η μία η άλλη όψη, Εκδόσεις Πληθώρα, 2015.
Οδηγός για Μέντορες, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 2015

rouvella-eleni

Ρουβέλα Ελένη

Sales Manager, Oriflame

Ρουβέλα Ελένη

Η Ελένη Ρουβέλλα σπούδασε Δασολογία και εν συνεχεία εξειδικεύτηκε, έως το 2005 σε Αρχιτεκτονική Τοπίου, επιπέδου Master’s στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Το 2009 αποφοίτησε από το International University, Vienna μετά από μεταπτυχιακές σπουδές με διπλή ειδικότητα, σε Business Administration (MBA) και International Business (IB). Έχει εργαστεί στην Oriflame Hellas από το 2003 αρχικά σαν Operator, έπειτα σαν Area Sales Manager και εν τέλει σαν Sales Manager Greece. Στην παρούσα διευθυντική της θέση είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και τη στρατηγική των πωλήσεων της εταιρείας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Εκπαιδεύει και ηγείται ομάδας πωλητών σε πωλήσεις τύπου Direct Sales, με άριστα αποτελέσματα αποδόσεων και ανάπτυξης της επιχείρησης, βοηθώντας την Oriflame να κατακτήσει έτσι την πρώτη θέση στο χώρο των καλλυντικών στην Ελλάδα και την Κύπρο.

konstantinos-roubis

Ρουμπής Κωνσταντίνος

Tax Senior Manager, Deloitte Greece

Ρουμπής Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Ρουμπής εργάζεται στο φορολογικό τμήμα της Deloitte από το Σεπτέμβριο του 2006, ασχολούμενος με έργα στον τομέα του διεθνούς φορολογικού σχεδιασμού. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα έργων σχετικά με το σχεδιασμό της μετοχικής δομής επιχειρήσεων και Ομίλων, αναδιαρθρώσεις, εξαγορές, εταιρικούς μετασχηματισμούς, εναλλακτικές μεθόδους χρηματοδότησης και αρχιτεκτονική δομής επενδύσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε έργα που αφορούν το φορολογικό σχεδιασμό επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, τόσο για θεσμικούς, όσο και για ιδιώτες επενδυτές. Είναι πτυχιούχος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει LLM in International Taxation από το Πανεπιστήμιου του Leiden και Πιστοποιητικό Κατάρτισης στη Φορολογία από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τέλος, είναι επικεφαλής και βασικός εισηγητής των σεμιναρίων του Deloitte Academy.

skoula-katerina

Σκουλά Κατερίνα

Διευθύντρια Marketing, Oriflame

Σκουλά Κατερίνα

Η Κατερίνα Σκουλά είναι από το 2006 Marketing Director της Oriflame Ελλάδας και Κύπρου, υπεύθυνη για τη στρατηγική επικοινωνίας της εταιρείας, καθώς και για τα θέματα προώθησης και υποστήριξης δικτύου και πωλήσεων. Συμμετέχει στην ομάδα Διοίκησης και στη χάραξη στρατηγικής για την ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της εταιρείας και τη δυναμική εξέλιξή της στην Ελληνική και Διεθνή αγορά. Η Oriflame ιδρύθηκε το 1967 στην Σουηδία και είναι σήμερα η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία καλλυντικών απευθείας πώλησης με δραστηριότητα σε περισσότερες από 60 χώρες στον κόσμο. Η Κατερίνα Σκουλά είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στην Πολιτική των Επικοινωνιών από το CITY University του Λονδίνου.

smyrnioudis-dimitris

Σμυρνιούδης Δημήτρης

Country Controller, Citi Ελλάδος

Σμυρνιούδης Δημήτρης

Ο Δημήτρης Συρνιούδης είναι ο Country Controller της Citi Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια της 15ετούς του εμπειρίας στον Τραπεζικό Τομέα έχει διατελέσει στέλεχος σε διάφορες περιοχές της Οικονομικής Διεύθυνσης. Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

sourani-eleni

Σουράνη Ελένη

Managing Partner, Socialdoo

Σουράνη Ελένη

Η Ελένη Σουράνη είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος στην εταιρία Socialdoo, που εξειδικεύεται στην εκπόνηση προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και επικοινωνίας. Είναι πτυχιούχος της Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., αλλά και της Διοίκησης & Διαχείρισης Πολιτιστικών Πόρων του Universite Bordeaux – Montaigne της Γαλλίας. Κάτοχος του διπλώματος του μεταφραστή, με μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Λογοτεχνίας, πολύ γρήγορα εισήλθε και καθιερώθηκε στο χώρο του θεάματος και του πολιτισμού. Έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων της Γενικής Γραμματείας Περιβάλλοντος και έχει διατελέσει σύμβουλος καλλιτεχνικής διεύθυνσης στο Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού & Προσαρμοσμένου Αθλητισμού. Επιμελήθηκε εκδόσεις πολιτιστικού οδηγού και συντόνισε πολιτιστικά προγράμματα σε Ελλάδα (Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Διεθνές Φεστιβάλ Θεάματος Δρόμου) αλλά και στη Γαλλία. Υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής στο Festival Internacionalde Teatroy Artesde Calle, στην Ισπανία, Στέλεχος Πολιτιστικής Διαχείρισης στη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων, Ακόλουθος Πρωτοκόλλου Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ειδική Σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και Γενική Διευθύντρια στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

spurtounias-hlias

Σπυρτούνιας Ηλίας

Γενικός Διευθυντής, Ελληνο – Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Σπυρτούνιας Ηλίας

Ο Ηλίας Σπυρτούνιας φοίτησε στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την αποφοίτηση του από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετέβη στις ΗΠΑ για μεταπτυχιακές σπουδές (δίπλωμα M.Sc. και Διδακτορικές σπουδές) στο τμήμα των ηλεκτρολόγων μηχανολόγων του Πανεπιστημίου της Βοστόνης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, συμμετείχε σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με διάφορους οργανισμούς, πανεπιστήμια και εταιρείες όπως η ΝΑSΑ, το ΜΙΤ, UNH κ.α. πάνω σε θέματα σχεδιασμού αναλογικών και ψηφιακών κυκλωμάτων για δορυφορικές επικοινωνίες. Το 1992 επέστρεψε στην Ελλάδα και μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας το 1994 εργάστηκε ως τεχνικός διευθυντής στη θυγατρική της Ιταλικής CITEC SpA., εταιρείας σχεδιασμού και παραγωγής συστημάτων επεξεργασίας φωνής και εικόνας. Από το 1997 μέχρι πρότινος διετέλεσε στέλεχος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού αρχικά ως συνεργάτης του Προέδρου με αρμοδιότητες την επίβλεψη των πρώτων κατασκευαστικών εργασιών και εμπορική αξιοποίηση των παραγωγών του ΙΜΕ και εν συνεχεία ως διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού ‘‘Ελληνικός Κόσμος’’ στην Πειραιώς 254 από την έναρξη της λειτουργίας του. Κατά τη διάρκεια της θητείας του συνέβαλε ενεργά στην επέκταση, ανάπτυξη και λειτουργία του Κέντρου και την καθιέρωσή του σε ένα από τους πλέον γνωστούς πολιτιστικούς χώρους στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Από το Μάρτιο του 2009 ο Ηλίας Σπυρτούνιας είναι Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Tsalikis-kwstas

Τσαλίκης Κώστας

Head of Human Resources, Citi Greece

Τσαλίκης Κώστας

Ο Κώστας Τσαλίκης είναι Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Citi Ελλάδος και Περιφερειακός Διευθυντής Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού Δυτικής Ευρώπης Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Διαθέτει σημαντική διεθνή εμπειρία στον τομέα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Εργάζεται στη Citi από το 1999 και στη διάρκεια της καριέρας του έχει αναλάβει διευθυντικές θέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού (Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο). Είναι πτυχιούχος του τμήματος Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος ευρωπαϊκού μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας από το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά και του Aarhus Business School στη Δανία, και διαθέτει Diploma for Leadership Coaching & Mentoring (accredited coach, EMCC). Συμμετέχει ενεργά σε διεθνή συνέδρια ανθρώπινου δυναμικού ως ομιλητής με σύγχρονο ενδιαφέρον σε θέματα διαχείρισης ταλέντων, employee engagement & retention, προγράμματα σύνδεσης αμοιβών και απόδοσης και έχει σημαντική αρθρογραφία στα θέματα αυτά. Είναι μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του ΣΔΑΔΕ, της ΕΕΔΕ (ΕΙΜΑΔ), και του EMCC/HCA.

michalopoulos_kostas

Κώστας Μιχαλόπουλος

CEO, Novogrowth

Κώστας Μιχαλόπουλος

Ο Κώστας Μιχαλόπουλος είναι ιδρυτής και CEO της Novogrowth, που έχει ως αντικείμενο το eBusiness Consulting και το Growth Marketing. Ταυτόχρονα, δραστηριοποιείται στο χώρο των Start-ups ως επιχειρηματίας αλλά και ως σύμβουλος.

Πριν από την ίδρυση της Novogrowth, έχει ασχοληθεί με τις εισαγωγές και αντιπροσωπείες οίκων του εξωτερικού, στο χώρο των παραφαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων. Επίσης, ήταν ιδρυτής και CEO του Meliory.gr και συνιδρυτής και CEO της βέλγικης εταιρείας The Original Products.

Φοίτησε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ως φοιτητής, έχει εργαστεί στο τμήμα ερευνών αγοράς της ICAP και στη συνέχεια σε εμπορικές αντιπροσωπείες ως πωλητής, διευθυντής πωλήσεων και εμπορικός διευθυντής.

markantonatos-panagiotis

Παναγιώτης Μαρκαντωνάτος

Branding Strategist

Παναγιώτης Μαρκαντωνάτος

Ο Παναγιώτης Μαρκαντωνάτος είναι Υπεύθυνος Ανάπτυξης Εργασιών της Saint Startup και καθόλη τη διάρκεια της επαγγελματικής και ακαδημαϊκής του καριέρας έχει υπάρχει υπεύθυνος στρατηγικής και project manager σε μια σειρά κλάδων. Είτε με την ανάπτυξη θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων και τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Έργου Innovative Actions για την Περιφέρεια Αττικής, την ανάπτυξη στρατηγικών επικοινωνίας, το συντονισμό Υπουργείων ή την έρευνα και ανάπτυξη μαζί με καθηγητές πανεπιστημίου και επιστήμονες από big blues, έχει πάντα υπάρξει ένα πρόσωπο που αντιλαμβάνεται τους ανθρώπους, τα προβλήματα, τα χρονοδιαγράμματα και τους προϋπολογισμούς ως ολιστικά συστήματα. Έχει δώσει διαλέξεις σε προ και μεταπτυχιακό επίπεδο σε θέματα πολιτικής οικονομίας, στρατηγικής μάρκετινγκ, διαχείρισης ΜΜΕ, pitching και ανάπτυξης εργασιών. Ως Μέντορας Μάρκετινγκ σε θερμοκοιτίδες και επιταχυντές (π.χ ΘΕΑ \ ΕΒΕΑ, Praksis BCC κ.α.), ο Παναγιώτης χρησιμοποιεί την εκπαιδευτική και επαγγελματική του εμπειρία για να βοηθήσει την ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διαχείριση Καινοτομίας (DEA) από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το ΕΚΠΑ, ενώ ολοκλήρωσε πρώτος τη φοίτησή του στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (2011). Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά

psomiadi-olga

Ψωμιάδη Όλγα

Ψυχοθεραπεύτρια

Ψωμιάδη Όλγα

Η Όλγα Ψωμιάδη είναι ψυχοθεραπεύτρια με μεταπτυχιακό τίτλο στην Ψυχολογία (MA Psychology) από το New York University (NYU) της Νέας Υόρκης των Η.Π.Α., και εξειδίκευση στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία, ατομική, ομάδας, ζεύγους και οικογένειας, καθώς και στη συμβουλευτική γονέων. Έχει επίσης πτυχίο οικονομικών (finance) από το Wharton School του University of Pennsylvania των Η.Π.Α.

Είναι Τακτικό Μέλος και Διδάσκουσα του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας και Οικογένειας (www.elekin.gr) και Ειδ. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Θεραπείας. Είναι επίσης Μέλος του International Association for Group Psychotherapy and Group Processes και πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια στο μοντέλο Gordon Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα (Certified Trainer – Gordon Parent Effectiveness Training).

Έχει εργαστεί σε διάφορες εταιρείες και φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως ψυχοθεραπεύτρια. Εξειδικεύεται στην ατομική και οικογενειακή θεραπεία καθώς και στην δημιουργία και διεξαγωγή ψυχοεκπαιδευτικών σεμιναρίων.

fokas-petros

Φωκάς Πέτρος

CFO, Livanos Shipping

Φωκάς Πέτρος

Ο Πέτρος Φωκάς σπούδασε στο City University του Λονδίνου Οικονομικά και κατόπιν έκανε μεταπτυχιακό στο Cass Business School του ιδίου πανεπιστημίου στο Shipping, Trade & Finance. Έχει εργαστεί στην Αθηναϊκή ζυθοποιία ως brand manager των εξαγωγών (Heineken, Amstel,Alpha, Ioli water κλπ) για 6 μήνες φεύγοντας για να κάνει τη στρατιωτική του θητεία. Ξεκίνησε τη καριέρα του στον τραπεζικό τομέα από την AlphaBank στις αρχές του 2007, δουλεύοντας σαν αναλυτής και αργότερα σαν Relationship Manager μέχρι τα μέσα του 2011 που μεταπήδησε στη Citibank στην οποία εργάζεται έως σήμερα ως Relationship Manager. Στην καριέρα του έχει αναμιχθεί σε άνω των 200 νέων δανειακών συμβάσεων αλλά και ομολογιακών συμβάσεων συνολικής αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε διάφορες διαπραγματεύσεις αναδιαρθρώσεων καθώς και σε εισαγωγές ξένων εταιριών στο χρηματιστήριο της Αμερικής αλλά και δημιουργίες joint ventures.