Fitness In Greece

Ποιο είναι το αντικείμενο της επιχείρησής σας;

Διοργανώσεις Αθλητικού και Εταιρικού Τουρισμού

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με αυτό το projectq 

Η απόφαση για την ενασχόληση μου με το συγκεκριμένο project, προήλθε τόσο από την τριβή με το επάγγελμα του Trainer όσο και από την αγάπη μου για τα ταξίδια. Επιπροσθέτως, λόγω του συγκεκριμένου επαγγέλματος, είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω σε όλον τον κόσμο για να διδάξω μαθήματα γυμναστικής σε πολύ μεγάλα συνέδρια, γεγονός το οποίο με επηρέασε αρκετά, να ασχοληθώ με τις διοργανώσεις αθλητικού τουρισμού

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα; Τι σας ξεχωρίζει; 

Το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι τόσο το είδος του επιχειρηματικού μας μοντέλου όσο και η ομάδα των συνεργατών μας. Πιο συγκεκριμένα, η Fitness in Greece είναι μια σύγχρονη δημιουργική ομάδα που αποτελείται από προπονητές, καθηγητές φυσικής αγωγής, business coaches, συμβούλους επιχειρήσεων, οικονομολόγους και Tour Operators. H η Fitness in Greece έχει μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία, καθώς τόσο το fitness όσο και οι εκδηλώσεις αποτελούν για χρόνια τη βασική επαγγελματική απασχόληση των εργαζόμενων της. Επίσης, η εταιρεία έχει συνεργάτες σε ολόκληρη της Ευρώπη και από το 2022, θα αρχίσει τη λειτουργία των πρώτων της παραρτημάτων. Από το 2015 έως σήμερα, έχουμε διοργανώσει 80 εκδηλώσεις με συμμετοχή από 15 διαφορετικές χώρες. Τέλος, η ανθρωποκεντρική και ολιστική μας προσέγγιση μας ξεχωρίζει από άλλες εταιρείες του κλάδου, διότι, λειτουργούμε ξεχωριστά για κάθε συμμετέχοντα, εξατομικεύοντας πλήρως τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μας, παρέχοντας μια εμπειρία ζωής.

Που μπορεί κάποιος να σας βρει; 

Το βασικό κανάλι διανομής των υπηρεσιών μας αποτελεί κατά κύριο λόγο η ιστοσελίδα μας FitnessInGreece.com και δευτερευόντως τα social media Facebook, Instagram (fitnessingreece_).

Επιπλέον, από το 2022 οι δυνητικοί μας πελάτες και συνεργάτες θα έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν τις υπηρεσίες μας τόσο σε τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία σε ολόκληρη την Ελλάδα όσο και σε Fitness & Wellness Clubs.

Ήταν δύσκολο το εγχείρημα; Ποια ήταν τα βασικότερα εμπόδια που αντιμετωπίσατε; 

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, το Fitness και οι διοργανώσεις αποτελούν τη βασική μας επαγγελματική απασχόληση, συνεπώς, είχαμε αποκτήσει μία σημαντική εμπειρία όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Εντούτοις, προφανώς και υπήρξαν αρκετές δυσκολίες, μέχρι το όραμα να μετατραπεί σε επιχειρηματικό σχέδιο και να αρχίσει να υλοποιείται. Οι συζητήσεις για έναρξη της επιχείρησης, δυστυχώς, συνέπεσαν με την αρχή της πανδημίας. Όπως λέει και ο σοφός λαός όμως, κάθε εμπόδιο για καλό, γιατί η παύση, η οποία ήρθε βίαια από τον covid-19, μας έδωσε τον απαιτούμενο χρόνο να αναδιοργανώσουμε τις δυνάμεις μας και να στήσουμε από την αρχή τον σχεδιασμό. Κάπου εκεί μπήκε στη ζωή μου το Praksis BCC.

Πώς σας επηρέασε ο κορωνοϊός; Σας άλλαξε με κάποιο τρόπο την στρατηγική σας; 

Ο κορωνοιός υπήρξε ο βασικότερος ανασταλτικός παράγοντας, για την έναρξη της επιχείρησής μας. Το γεγονός αυτό όμως μας επηρέασε περισσότερο θετικά καθώς προσπαθούσαμε να βρούμε διάφορες λύσεις. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσα συμμετοχή στον επιχειρηματικό κύκλο καθοδήγησης του PRAKSIS BCC, το οποίο λειτούργησε ως εφαλτήριο στην κρίση.

Σε τι φάση βρίσκεται τώρα η επιχείρησή σας; 

Η επιχείρηση στην παρούσα φάση παρουσιάζει ταχεία ανάπτυξη, ενώ, οι ταμειακές ροές και τα οικονομικά αποτελέσματα, έχουν θετικό ισοζύγιο ξεπερνώντας, έστω και ελάχιστα, τις αρχικές οικονομικές μας προβλέψεις. Επίσης, συνάπτουμε νέες μακροχρόνιες συμφωνίες τόσο με τουριστικές μονάδες όσο και με εταιρείες σε Ελλάδα, Ευρώπη και Ρωσία.

Πώς φαντάζεστε την επιχείρησή σας σε 5 χρόνια από τώρα; 

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό μας σχέδιο αλλά και το προσωπικό μου όραμα ως Διευθύνων Σύμβουλος της Fitness in Greece, στόχος είναι η εταιρεία τα επόμενα πέντε χρόνια να είναι ηγέτης στην Eλληνική αγορά και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη, στον τομέα του αθλητικού και εταιρικού τουρισμού. Επίσης, στα πλαίσια της ανάπτυξης του brand μας, θέλουμε κάθε υπηρεσία η οποία άπτεται σε αθλητικές και εταιρικές διοργανώσεις να σχετίζεται με το όνομα της Fitness in Greece. Τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρω ότι όλοι μας στην εταιρεία έχουμε στόχο τη συνέχιση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, καθώς αποτελούμε τη μοναδική εταιρεία η οποία είναι φιλική προς ΑΜΕΑ και δίνει την ευκαιρία σε μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς να έρθουν σε επαφή μαζί της.

Πώς σας βοήθησε το PRAKSIS BCC; *

Το PRAKSIS BCC λειτούργησε καταλυτικά τόσο στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού μας μοντέλου όσο και στην προετοιμασία για παροχή χρηματικής αρωγής η οποία προήλθε από το The People’s Trust. Αναλυτικότερα, οι εβδομαδιαίες συναντήσεις τόσο με τον επιχειρηματικό σύμβουλο όσο και με το business coach βοήθησαν σε τεράστιο βαθμό τη δημιουργία του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας και την ανάδειξη των soft skills. Επίσης, προσαρμόσαμε αρκετές αναλύσεις και έρευνες, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί με ακροθιγή τρόπο. Τέλος, το Praksis BCC μετά το πέρας του επιχειρηματικού κύκλου, συνεχίζει να παρέχει βοήθεια στην Fitness in Greece, τόσο με το networking όσο και με λειτουργικά ζητήματα της λειτουργίας της επιχείρησης.

Μοιρασου το αρθρο