Loom To Room

Ποιο είναι το αντικείμενο της επιχείρησής σας;

Το όνομα του brand Loom to Room προδίδει τι πρεσβεύουμε γιατί Loom to Room σημαίνει «από τον Αργαλειό στο Δωμάτιο σου»! Η Loom to Room λοιπόν σχεδιάζει και παράγει Λευκά Είδη και Διακοσμητικά αποκλειστικά Ελληνικής παραγωγής με συνεργαζόμενες κλωστοϋφαντουργικές μονάδες και μικρά εργαστήρια χειροποίητων ειδών (slow fashion).

Στην εταιρία μας θα βρεις από ριχτάρια για τον καναπέ, τραβέρσες, σεντόνια, βρεφικά/παιδικά λευκά είδη, πετσέτες μπάνιου, πετσέτες θαλάσσης μέχρι και χειροποίητα διακοσμητικά μάκραμε και κεραμικά είδη. Χρησιμοποιούμε στο 60% των υφασμάτων μας νήματα φιλικά προς το περιβάλλον και διαθέτουμε πλέον και zero waste προϊόντα στην κατηγορία των διακοσμητικών μας.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με αυτό το project;

Ο πατέρας μου δούλευε στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας από την δεκαετία του 1990 αλλά ποτέ δεν είχα κάποια επαφή με την δική του εργασία μιας και εγώ διάλεξα άλλο μονοπάτι καις στις σπουδές μου αλλά και στα επαγγελματικά μου. Οι δρόμοι μας όμως διασταυρώθηκαν το 2015 όταν ξαφνικά έμεινα άνεργη και αποφάσισα να ασχοληθώ με τον κλάδο δειλά δειλά μέχρι να βρω ξανά τα πατήματα μου. Εκ τότε έχουν περάσει 7 χρόνια, έχω δημιουργήσει το δικό μου brand  λευκών ειδών,έχω φτιάξει το δικό μου ηλεκτρονικό κατάστημα και έχω συνεργασίες σε όλη την Ελλάδα.

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα; Τι σας ξεχωρίζει; 

Η Loom to Room εκτός του ότι  προσφέρει value for money προϊόντα, διατηρώντας όλες τις παραγωγικές και λοιπές διαδικασίες αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα, έχει και το πλεονέκτημα της παραμετροποίησης για όλα της τα προϊόντα.

Customized προϊόντα στα δικά σου μέτρα και όπως ακριβώς σε βολεύουν για να τα εντάξεις στο σπίτι σου χωρίς επιπλέον κόστη και επιβαρύνσεις για την υπηρεσία αυτή.

Επιπροσθέτως τα σχέδια και τα χρώματα των συλλογών μας δεν θα τα βρεις πουθενά αλλού. Όλα τα προϊόντα μας σχεδιάζονται με τις δικές μας προδιαγραφές σε ότι αφορά τις ποιότητες των υφασμάτων και έχουμε την αποκλειστικότητα των prints!

Τέλος η προσωποποιημένη εξυπηρέτηση που παρέχουμε στους ανθρώπους που επιλέγουν να κάνουν τις αγορές τους από το e-shop μας, είναι μια μοναδική εμπειρία για τον καταναλωτή. Αν θέλεις να αλλάξεις διακόσμηση στον χώρο σου, μας στέλνεις φωτογραφίες ή μας κάνεις μια βίντεο κλήση και σου προτείνουμε προϊόντα που ταιριάζουν στις δικές σου ανάγκες. Προκειμένου να βεβαιωθείς για περαιτέρω λεπτομέρειες του προϊόντος, σου παρέχουμε και βίντεο σε φυσικό φως για την μέγιστη πιστότητα των χρωμάτων. Ακόμα όμως και αν αλλάξεις γνώμη, επιστρέφεις την παραγγελία σου δωρεάν και γίνεται φυσικά πίστωση χρημάτων. Εξυπηρετούμε από πολλά κανάλια επικοινωνίας και με πολλούς παραδοσιακούς και digital τρόπους!

Που μπορεί κάποιος να σας βρει; 

Θα βρείτε όλα μας τα προϊόντα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.loomtoroom.gr αλλά και σε όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ήταν δύσκολο το εγχείρημα; Ποια ήταν τα βασικότερα εμπόδια που αντιμετωπίσατε; 

Σαφώς και ήταν πολύ δύσκολο εγχείρημα γιατί πρώτη φορά ασχολήθηκα με την επιχειρηματικότητα χωρίς κανένα απολύτως σχετικό background αλλά αυτό το βρίσκεις στην πορεία δοκιμάζοντας πράγματα, αποτυγχάνοντας και αλλάζοντας πλεύση όπου και όταν είναι απαραίτητο. Θεωρώ το πιο δύσκολο από όλα είναι το ασταθές οικονομικό περιβάλλον που επικρατεί τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως και χρειάζεται διαρκώς να είσαι σε εγρήγορση λαμβάνοντας καθημερινά σημαντικές αποφάσεις για το πώς θα συνεχίσεις.

Χρειάζεται επιμονή και υπομονή αλλά χρειάζεται να ξέρεις και πότε να κάνεις ένα βήμα πίσω.

Πώς σας επηρέασε ο κορωνοϊός; Σας άλλαξε με κάποιο τρόπο την στρατηγική σας; 

Δεν νομίζω να υπάρχει εταιρία που να μην επηρεάστηκε είτε αρνητικά είτε θετικά από τον κορωνοϊό. Σαφώς και έπληξε και την δική μου επιχείρηση καθώς δημιούργησε τεράστια αστάθεια και στα δικά μας πλάνα αλλά και στην αγορά. Περιττό να αναφέρω τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την έναρξη του κορωνοϊού, τα ξέρουμε όλοι πολύ καλά. Το μυστικό είναι να παραμένεις ευέλικτος και όπου χρειαστεί να κάνεις διορθωτικές κινήσεις ακόμα και σε καθημερινή βάση. Η στρατηγική μας προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα, η μετάβαση στην ηλεκτρονική πραγματικότητα έγινε άμεσα και συνεχίζουμε τις αναπροσαρμογές γιατί μια εταιρία πρέπει ΠΑΝΤΑ να είναι up to date!

Σε τι φάση βρίσκεται τώρα η επιχείρησή σας; 

Η επιχείρηση αυτή την στιγμή είναι στο στάδιο της ανάπτυξης και της ανεύρεσης νέων ιδεών και προτάσεων για το σπίτι πάντα με γνώμονα την τιμή, την ποιότητα και την καλαισθησία. Επόμενος στόχος μας είναι να μας γνωρίσουν και οι Έλληνες του εξωτερικού αλλά και να προσφέρουμε νέες ενδιαφέρουσες αλλά και συμφέρουσες υπηρεσίες και προϊόντα στους ήδη υπάρχοντες πελάτες μας.

Πώς φαντάζεστε την επιχείρησή σας σε 5 χρόνια από τώρα; 

Η επιχείρησή μου θέλω αρχικά να κρατήσει τα ιδανικά της και τις αξίες της αναλλοίωτες κατά το πέρας του χρόνου!

Να κρατήσουμε το slow fashion μονοπάτι που επιλέξαμε εξ’αρχής, να παραμείνουμε στοχοπροσηλωμένοι στις ανάγκες του πελάτη μας, να μειώσουμε όσο μπορούμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να προσφέρουμε καλής ποιότητας και προσιτά προϊόντα για όλα τα σπίτια της Ελλάδας και όχι μόνο!

Πώς σας βοήθησε το PRAKSIS BCC; *

Η Praksis προσφέρει μια τόσο σφαιρική και σημαντική βοήθεια στις επιχειρήσεις που πραγματικά σου δίνει μεγάλη σιγουριά, γνώσεις και αυτοπεποίθηση για να συνεχίσεις αυτό που κάνεις. Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις καλούνται πολλές φορές να λειτουργήσουν μόνο με ένα ή δύο άτομο πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να αποκτήσεις πολλές και ποικιλόμορφες δεξιότητες. Στην Praksis είχα βοήθεια και από οικονομικό σύμβουλο, και από digital marketing specialist και από business coach και από άλλους πολλούς έμπειρους επαγγελματίες. Όλοι λοιπόν με βοήθησαν να επανεξετάσω κοστολόγια, λογιστικά, στρατηγικές πωλήσεων, στόχους, να ανακαλύψω νέες πηγές χρηματοδότησης  και να δώσω βάση σε πολλές επιμέρους λεπτομέρειες που ούτε είχα φανταστεί ότι μπορεί να παίζουν ρόλο στην εύρυθμη και βιώσιμη λειτουργία μιας επιχείρησης. Είτε ξεκινάς τώρα την εταιρία σου είτε την έχεις δημιουργήσει χρόνια πριν, σου συστήνω ανεπιφύλακτα να αιτηθείς της συμμετοχής σου σ’αυτό το πρόγραμμα της Praksis! Μόνο κερδισμένος θα βγεις!

Μοιρασου το αρθρο